Radno vrijeme

Pon – Pet | 08:00 – 16:00

E-mail

office@laser-clean.me

Kontakt

+382 67 622 277

Čišćenje centralnog grijanja

Kako komercijalnih tako i kućanskih sistema centralnog grijanja, osnovni problem su naslage mulja, rđe i kamenca. Većinom se svi ovi sstemi dopunjavaju vodom iz gradskog vodovoda. Ovakva voda različite tvrdoće prouzrokuje brzo stvaranje rđe i kamenca unutar sistema. Kako prepoznati kad je sistem potrebno isprati i time smanjiti potencijalna oštećenja i kvarove, a posebno povećati efikasnost grijanja uz veću uštedu energenta koji se koristi.

Osnovni pokazatelji da je potrebno ispiranje Sistema:

  • Sve češća potreba za ozračavanje Sistema
  • Neobičan šum i buka u radijatorima, naročito u bojleru
  • Hladna mjesta na radijatorima, naročito u donjem dijelu
  • Crna tečnost u sistemu, primjećuje se tokom ozračavanja
  • Povećanje potrošnje energenta
Šematski prikaz: jedan od načina prikopčavanja pumpe za ispiranje na sistem centralnog grijanja

Modernim pumpama velike snage sa pratećim hemikalijama u mogućnosti smo ispirati i do 60 radijatora u objektima i na tri sprata bez demontaže radijatora a sve sa jednog mjesta. Povoljnost ove vrste ispiranja ogleda se u tome da se efikasno ukloni mulj i nečistoća nastala tokom eksplatacije, tako i prilikom same montaže otklanjanje opiljaka od zavarivanja spriječe oštećenja na bojleru i pumpi, a time podigne efikasnost grijanja i do 30%. Nakon ispiranja kako komercijalnih tako i kućanskih sistema, sistemi se hemijski zaštite kako se nebi stvarale nečistoće naredne tri godine.

Na magnetnom filteru koji se montira da kroz njega protice fluid iz Sistema, skupljaju se naslage magnetita (crnila iz tecnosti) I opiljaka, tako da je time efikjasnost ispiranja uvecana i lako uocljiva opravdanost ispiranja. Kontrolom termo kamerom prije I posle ispiranja jasno su uocljive rzalike u jacini grijanja grejnih tijela.