Radno vrijeme

Pon – Pet | 08:00 – 16:00

E-mail

office@laser-clean.me

Kontakt

+382 67 622 277

Doo Društvo MZ Laser-Clean, sa sjedištem u Podgorici, osnovano je 2022. godine s namjerom da pruži posebne vrste čišćenja koje do tada nisu bile dostupne na teritoriji Crne Gore i šire. Iz dugogodišnjeg iskustva i suočavanja s određenim problemima tijekom održavanja prije svega komercijalnih objekata, rodila se ideja „pomozi sam sebi“ jer nema drugog ko bi to učinio.

U potrazi za sredstvima za čišćenje, prateći nove tehnologije, osnovali smo se kako bismo „laserčkim čišćenjem“ (peskarenjem) uklanjali naslage rđe i oksida s dijelova predmeta koje nije moguće čistiti tradicionalnim metodama zbog mogućeg oštećenja osnovnog materijala. Brušenje i upotreba hemijskih sredstava dovode do promjene osnovne strukture i dimenzija predmeta koji se čiste. Laserskim čišćenjem, predmet se čisti bez zagrijavanja ili deformacije. Stoga je posebno važno naglasiti da se metodom laserskog čišćenja mogu čistiti skoro sve vrste materijala, uključujući drvo i kamen. Uklanjanje grafita s fasada od kamena i mermera, kao i uklanjanje naslaga dotrajale boje s drva, omogućava nježno uklanjanje nečistoća prilikom restauracije predmeta i spomenika kulture bez oštećenja. Zubi vremena čine neke drage predmete i uspomene gotovo neupotrebljivim i manje privlačnim za oko nego što su lijepe u duši, stoga povratite „sjaj uspomenama“ laserskim čišćenjem.

Nastojeći da upotpunimo ponudu koja je također bila skoro nedostupna u Crnoj Gori, opremljeni smo opremom i hemikalijama (proizvedenim u UK, marke Kamko i Fernox) za ispiranje vodene strane sistema centralnog grijanja, kako u domaćinstvima tako i u komercijalnim objektima. Također, nova metoda uklanjanja naslaga kamenca, magnetita i mulja u radijatorima, kao i čestica i opiljaka unutar sistema koje fluid pokreće, a koje mogu uzrokovati oštećenja tijekom zagrijavanja. Novom metodom „Power flushing“, koja se koristi u razvijenim zemljama, čak je i obavezna prilikom puštanja u rad novih centralnih sistema grijanja i zamjene oštećenih elemenata kod sistema u upotrebi. Prilikom zamjene važnih elemenata sistema (bojlera za zagrijavanje, pumpi i drugih bitnih elemenata), proizvođač ne daje garanciju na novi ugrađeni dio dok se sistem ne ispere „Power flushing“ metodom. Naime, cirkulacijske pumpe se priključuju na sistem grijanja, ubrizgava se hemikalija koja čisti elemente, a zatim se sistem ispire mijenjajući smjer cirkulacije fluida. Nakon ispiranja, ispušta se zaprljana tečnost i sistem se puni čistim fluidom, dodajući mu se tečnost za zaštitu. Kao takav, sistem ostaje čist minimalno pet godina. Ovom metodom mogu se ispirati čak i 60 radijatora na tri sprata bez demontaže istih. Otvoreni sistemi centralnog grijanja, kao i podno grijanje, su podložni stvaranju kamenca i algi, koje smanjuju protok u sistemu i time umanjuju učinak grijanja.

Ako primjećujete da vam se sistem za grijanje sporo zagrijava, donji dio grejnih tijela (radijatora) ostaje hladan, čuje se sum i buka u bojleru i grejnim tijelima, prilikom odzračivanja tečnost je crne boje, zaprljana, vašem sistemu je potrebno ispiranje. Ispitivanjem je utvrđeno da naslage u cijevima debljine manje od jednog milimetra smanjuju efekat zagrijavanja i do 30%. Sredstva uložena u ispiranje se ubrzo vraćaju uštedom energenta koji se koristi za zagrijavanje, a funkcionalnost, posebno pumpe i kotla, se produžava.

Također smo opremljeni hemikalijama i opremom za čišćenje plameno-dimne strane kotlova za centralno grijanje koji koriste lož ulje i čvrsta goriva kao energente.

Opremljeni smo i najnovijom opremom – pumpom za čišćenje klima uređaja (split sistema) spoljne i unutrašnje jedinice, kao i „Termo Kingom“ na kamionima koji dolaze na lice mjesta. Pumpa na baterijski pogon, za pranje zavojnica kod klima uređaja, sadrži tečnost i vodu za ispiranje, što omogućava brže i efikasnije čišćenje.

 

 

Zašto baš nas da angažujete

Radimo vrlo profesionalno

Svakom problemu – nečistoći, pristupamo sa velikom pažnjom i nastojanjem da je otklonimo i predmetu vratimo originalan sjaj I čistoću. Ne žaleći ni trud ni vrijeme, nastojimo da korisnik naših usluga prepričava prijateljima naš rad i bude zadovoljan kvalitetom za izdvojena sredstva.

Svaka preporuka zadovoljnog korisnika biće podstrek za još veća naša zalaganja. Za nas vrijeme nije novac, za nas je novac osmjeh korisnika.

Pogled usmjeren ka korisniku

Profesionalan, korektan nadasve iskren odnos siguran je put do novog korisnika

Posvećeni smo našem poslu

Prvenstveno nam je cilj da odabirom načina čišćenja sačuvamo okolinu i prirodu

Pružamo naše najbolje usluge čišćenja za vas.

Pružamo vrhunske usluge čišćenja prilagođene vašim potrebama. Bez obzira jeste li u potrazi za redovnim održavanjem klima uređaja ili temeljnim čišćenjem pomoću najnovije laserske tehnologije, mi smo tu da osiguramo svježinu i čistoću prostora koje zaslužujete.

Naši experti

Najzaslužniji za „od ideje do realizacije“

Zoran

Osnivač | Vlasnik

Stela

Laser expert

Mladen

Izvršni direktor

Započnimo odmah sa besplatnom procjenom posla

Naš radni proces

U cilju što bržeg i kvalitetnijeg odrađivanja posla, potrebno je da:

Popunite formular

Pošaljite nam par fotografija ili kraći opis problema

Potvrdite termin

Besplatan izlazak na teren na teritoriji Podgorice, procjena i dogovor

Uživajte

Kad počnemo sa radovima, ne morate ni o čemu više da brinete